15. Hristos a dovedit si dovedeste mereu ca El este Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat prin multele minuni si daruri stralucite. Dar cea mai mare si unica minune a Dumnezeirii Sale si a Slavei Sale este ca El Singurul poate da viata si inviere oricui crede in El si oricui vrea El sa i dea. []15. Hristos a dovedit si dovedeste mereu ca El este Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat prin multele minuni si daruri stralucite.

Dar cea mai mare si unica minune a Dumnezeirii Sale si a Slavei Sale este ca El Singurul poate da viata si inviere oricui crede in El si oricui vrea El sa i dea.16. Un crestin fara o moarte si fara o inviere duhovniceasca nu este si nu poate fi al lui Hristos (In 3, 3; Rom 8, 9).

Hristos chiar aceasta conditie a si pus o la inceput fiecarui urmas al Lui: Cine nu si da viata pentru Mine nu este vrednic de Mine (Mt 16, 26; Mc 8, 35; Lc 9, 24).

Pentru ca cine nu si da viata cea veche n o poate lua nici pe cea noua data de Hristos.17. Cine nu moare nu poate sa invieze.

Cine nu se leapada de sine insusi nu poate deveni un rob al lui Iisus.

Dar cine a trecut prin aceasta prima moarte nu va fi vatamat de cea de-a doua (Apoc 20, 6).

Va trebui sa treaca prin ea, dar va trece nevatamat de ea,asa cum a trecut si Hristos, Domnul nostru.18. Pe cand usile erau incuiate de frica, a venit Ii sus la ucenicii Sai cei stramtorati si intr o incapere amenintata.

Pe cand usile erau incuiate de amenintari, a venit si...