Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele a spus Domnul Iisus (In 14, 14). A-L iubi inseamna a-L asculta. Ascultarea descopera supunerea si dragostea. A-L iubi e tot una cu a-L urma a nu face pacatul. A trai pentru El. A-L iubi pe Domnul Iisus inseamna a astepta intoarcerea Lui si asezarea Imparatiei Sale []Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele a spus Domnul Iisus (In 14, 14). A-L iubi inseamna a-L asculta. Ascultarea descopera supunerea si dragostea. A-L iubi e tot una cu a-L urma a nu face pacatul. A trai pentru El. A-L iubi pe Domnul Iisus inseamna a astepta intoarcerea Lui si asezarea Imparatiei Sale pentru care ne-a spus sa ne rugam si sa lucram, ca sa-I grabim venirea.

A-L iubi inseamna a iubi ce a iubit El: a iubi pe ai Sai, pe care El i-a iubit pana la capat. Aceasta e dragostea de frati, pentru care El a dat in chip deosebit aceasta porunca: Sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei: daca veti avea dragoste unii pentru altii (In 13, 34-35; In 15, 12-17).

Aceasta este iubirea care te aduna la un loc cu cei ce-L iubesc si-I slujesc. Este strangerea laolalta in Numele Lui, langa Cuvantul Lui, pentru a-I aduce multumire, inchinaciune si slava, pentru a chema pe Domnul impreuna cu cei ce-L cheama dintr-o inima curata. A-L iubi pe Iisus inseamna a iubi pe pacatosi si a cauta sa-i aduci la El.

Adevarata dragoste crestina scrie cineva o dovedeste acela care se da in totul altora, nu acela care asteapta ca altul sa i se dea lui. Domnul Iisus a dat totul pana la capat si n-a cerut nimic. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El i-a dat viata pentru noi, si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati. Dar cine are bogatiile lumii acesteia si vede pe fratele sau in nevoie si isi inchide inima fata de el cum ramane el in...