Dumnezeu ajuta pe fiecare om sa implineasca lucrul bun pe care si l-a propus. Insa orice bine am vrea sa facem sa nu ne gandim de ce prietenii nostri nu fac la fel. A fost odata un batran oarecare. El avea regula sa manance doar trei pesmeti pe zi. Intr-o zi a venit sa-l viziteze []Dumnezeu ajuta pe fiecare om sa implineasca lucrul bun pe care si l-a propus. Insa orice bine am vrea sa facem sa nu ne gandim de ce prietenii nostri nu fac la fel.

A fost odata un batran oarecare. El avea regula sa manance doar trei pesmeti pe zi. Intr-o zi a venit sa-l viziteze un prieten. Stand ei sa manance, batranul l-a servit pe prietenul sau cu trei pesmeti, asa cum manca el. Insa acesta a mancat cei trei pesmeti si nu s-a saturat. Mai ia trei pesmeti, caci nu te-ai saturat!, i-a zis batranul. Multumesc, intr-adevar mai voiam! a raspuns musafirul.

Mancand si ceilalti trei pesmeti, oaspetele s-a ridicat sa plece. La despartire, batranul i-a zis: tii, frate, ca n-ar trebui sa slujim trupului, ci sufletului nostru? Iarta-ma, te rog!, a fost raspunsul prietenului.

Dar iata ca, a doua zi, apoi a treia zi, batranul manca precum ii era obiceiul cei trei pesmeti si tot se simtea flamand.

Era din ce in ce mai slabit. Atunci a realizat ca Dumnezeu nu il mai ajuta. Doamne, iarta-ma, te rog!, a strigat el cu lacrimi.

Pe cand se ruga el asa, un inger a venit si i-a spus: Sa stii ca orice fapta buna face omul pentru sufletul sau este darul lui Dumnezeu, care il intareste s-o poata savarsi. De aceea, nu trebuie sa-i judecam pe fratii nostri. Poate ca ei au alte daruri, pe care tu nu le stii.

Extras din intelepciunea