1. i-ai numarat tu bine putinele zile pe care le mai ai spre implinirea multelor tale datorii? Cate ai castigat din zilele tale folosindu-le bine? i cate ai pierdut nefolosindu-le deloc sau folosindu-le rau? Cate prilejuri ai avut tu sa te intorci la Dumnezeu, dar nu le-ai folosit, nu te-ai intors, nu te-ai predat Lui, []1. i-ai numarat tu bine putinele zile pe care le mai ai spre implinirea multelor tale datorii?Cate ai castigat din zilele tale folosindu-le bine? i cate ai pierdut nefolosindu-le deloc sau folosindu-le rau?Cate prilejuri ai avut tu sa te intorci la Dumnezeu, dar nu le-ai folosit, nu te-ai intors, nu te-ai predat Lui, ci esti tot nehotarat si azi.

Pana cand nu inveti impartirea vietii, spre mantuire?2. Ai avut sau mai ai inca o functie inalta pe lume,sau o mare posibilitate de a face bine multor oameni,sau chiar Lucrarii lui Hristos, dar n-ai facut.

Te-ai temut ca iti vei pierde scaunul inalt pe care stai, daca vei face aceasta!Dar oare cat crezi ca totusi il vei mai ocupa?Nu te temi mai degraba de Dumnezeu?3. Cand nu vei mai avea maine si nu vei mai avea prilej, ce vei face?Nu este tot acelasi lucru daca ajungi la capatul vietii cu bratele pline de roadesau cu mainile goale.

Ori daca iti vei incheia viata frumos sau daca ti-o vei sfarsi ca un netrebnic.

Trezeste-te, caci vine curand marele examen!4. Sub ocrotirea Celui Preainaltsi la umbra Celui Atotputernicnu exista nimic primejdios si nimic greu.

Chiar luptele lui Hristos, ostenelile si jertfele si chiar munca pentru El,cu toate sudorile si suferintele lor devin ceva cu totul usor si placut;atunci totul este indulcit si inviorat de prezenta fericita si intaritoare a lui HristosCununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006