Fratele David a iubit foarte mult Biserica. Era primul, dimineata, la biseric , avea un loc al lui in stran . De asemenea, cercetarea bolnavilor era o prioritate pentru fratele David. El spunea: Dac este un bolnav in sat, ostasul s fie primul care s -l cerceteze. Mergi acolo cu ceva pentru trup si pentru suflet si [] Fratele David a iubit foarte mult Biserica. Era primul, dimineata, la biseric , avea un loc al lui in stran . De asemenea, cercetarea bolnavilor era o prioritate pentru fratele David. El spunea: Dac este un bolnav in sat, ostasul s fie primul care s -l cerceteze. Mergi acolo cu ceva pentru trup si pentru suflet si la urm lasi si un ban pentru medicamente, dac este nevoie .

Sfantul Apostol Petru, in a doua sa epistol , spune:,,Imi voi da osteneala, dar, ca si dup moartea mea, s v puteti aduce aminte totdeauna de aceste lucruri (1, 15). Se intelege de aici c Apostolul dorea cu tot dinadinsul s se roage Domnului Iisus si dup moarte pentru fratii lui. Cu adev rat, inaintasii au fost pentru noi si mam si tat . Avem inaintasi care ne-au mangaiat ca o mam , iar altii ne-au dojenit ca un tat . Intalnirile de la mormintele lor fac parte din scoala Duhului Sfant. Ele ne ajut s putem s folosim experienta lor in viata noastr .

Fratele David avea o viziune clar despre Biseric si Oaste. De aceea, avea inv t turi mantuitoare pentru cei multi care-l vizitau si cu care se intalnea. Ne voia lucr tori activi si lupt tori in Oaste, nu doar consumatori. Amintea deseori cuvantul:,,Fiti sfinti (I Petru 1, 16), nu c ldicei.

In lumea de ast zi sunt multi indrum tori, dar el a fost cel care ne-a ar tat directia cea bun , pentru ca s ajungem cu bine in Cer. Cu adev rat, precum este sufletul pentru trup, aceea sunt sfintii pentru lume. Sufletul este inchis in trup, dar el tine trupul. Si crestinii sunt inchisi in lume, ca intr-o inchisoare, dar ei tin lumea (Epistola c tre Diognet).

Domnul l-a in ltat pe fratele David, cand era printre noi, ca un far, ca o lumin puternic care ne ar ta calea c tre Hristos. Ii tremura vocea si barba lui alb cand ne...