Arhimandrit Simeon Kraiopoulos Ma obsedeaza faptul ca multa lume este indurerata, ca oamenii au necazuri, dureri probleme, stramtorari. Omul are necazuri si de la cei din jurul lui, si de la intamplari ale vietii, dar si de la sine insusi. Unii se lupta cu bolile, iar unii cu diavolul fata catre fata. Exista multa []Arhimandrit Simeon Kraiopoulos Ma obsedeaza faptul ca multa lume este indurerata, ca oamenii au necazuri, dureri probleme, stramtorari. Omul are necazuri si de la cei din jurul lui, si de la intamplari ale vietii, dar si de la sine insusi. Unii se lupta cu bolile, iar unii cu diavolul fata catre fata. Exista multa suferinta, multa durere!Ingaduiti-mi sa spun aici ceva ce poate am spus si alta data: cu cat sunt mai vadite acestea toate pe care le-am pomenit, cu atat mai mult cred ca Dumnezeu exista, este prezent. Nu se poate ca Dumnezeu sa nu-Si ofere ajutorul la vremea pe care o stie doar El.

Noi, oamenii, cu sensibilitatea noastra omneasca suferim atat de mult, patimim mult cand sufletul nostru vede toate acestea!Dumnezeu care nepatimitor fiind, nu inceteaza sa fie Facatorul tuturor acestor fapturi care sufera si de aceea, din acest punct de vedere, nu poate sa fie pasiv cum este cu putinta sa vada toate acestea si sa ne inteleaga si sa nu inteleaga ce ni se intampla? Noi nu putem pune in locul celuilalt. Uneori, ca om ii spun celui de langa mine:Uite, te inteleg, imi dau seama ce este in sufletul tau .

Dumnezeu, cu mult mai mult este inlauntrul sufletului nostru, inlauntrul suferintei noastre, le stie bine pe toate acestea si mai mult, le are in mainile Lui si cu o privire poate sa le puna in ordine, sa le alunge. Totusi, cu toate ca le vede, le lasa sa existe.

Omul striga, urla, uneori mai...