Un adanc inteles este in aceasta evanghelie. (Cititi pe larg aceasta evanghelie la Marcu 2, 1-12) Domnul Iisus a iertat mai intai pacatele slabanogului si apoi l-a tamaduit. Asta insemna ca boala lui cea adevarata era inauntru, in sufletul lui, si de boala aceasta trebuia scapat mai intai. Tamaduirea omului trebuie sa plece din launtru in []Un adanc inteles este in aceasta evanghelie. (Cititi pe larg aceasta evanghelie la Marcu 2, 1-12)Domnul Iisus a iertat mai intai pacatele slabanogului si apoi l-a tamaduit. Asta insemna ca boala lui cea adevarata era inauntru, in sufletul lui, si de boala aceasta trebuia scapat mai intai.

Tamaduirea omului trebuie sa plece din launtru in afara. Sufletul trebuie mai intai tamaduit, ca, prin tamaduirea lui, sa se vindece si trupul. Boala cea adevarata este cea dinauntru, cea sufleteasca.

Sanatatea si boala isi capata in telesul si pretul lor cel adevarat numai in lumina Evangheliei. Sana tatea cea adevarata e sanatatea su fletului. Poti fi tare si mare cat un munte; aceasta sanatate nu-ti e de nici un folos, cata vreme inauntru, in suflet, esti putred si bolnav.

De multe ori boala cea trupeasca ajuta sanatatea si tamaduirea sufle tului.

Fratele meu! Nu te teme de boli si incercari. Boala e o solie cereasca. Ea te arunca in bratele Domnului. Ea Il cheama langa patul tau pe Doctorul nostru cel mare. Eu am zacut si zac mult in multe boli si suferinte. i din scoala aceasta am scos o parola de viata: Mai bine bolnav in bra tele Domnului, decat sanatos in bratele lumii.

Boala cea adevarata e boala cea sufleteasca. Adevaratii bolnavi sunt cei ce patimesc in ologie si orbie, si slabanogie sufleteasca. i, vai, e plina lumea de ei. Numai ca lumea, la astfel de bolnavi, le zice viteji . Dupa judecata lumii, esti sanatos si viteaz cand te imbeti, cand sudui, cand chefuiesti cand te tii la rand cu toate modele si pacatele lumii. Esti un slabanog cand te lasi batjocorit, cand te lasi smerit si umilit. Dupa judecata lumii, esti un suflet bolnav cand te cuprinde ravna pentru Domnul si pentru mantuirea sufletului.

Lumea e plina de ologi si slabanogi ce nu se pot ridica de jos si nu pot umbla pe picioarele lor cele sufletesti.

Eu am cunoscut un om ce n-avea putere sa treaca pe langa vreun birt fara sa nu intre inauntru, la un pahar . Patima il ologise cu totul.

Boala cea sufleteasca este o boala cumplita, pe care numai Iisus Mantuitorul o poate tamadui. i Domnul indata ne tamaduieste, daca ne apropiem de El cu credinta, cu cainta si cu dor de mantuire sufle teasca. Minunea din Capernaum se petrece si azi in sufletul si viata celor ce se apropie de Iisus Man tuitorul si Tamaduitorul bolilor noastre sufletesti si trupesti. Oameni patimasi si ticalositi in cele rele se ridica dintr-odata sus si incep a umbla cand Il primesc cu credinta adevarata pe Iisus Mantuitorul, se predau Lui si incep o viata noua cu El.

In Oastea Domnului sunt destui care au zacut ani de zile in ologie sufleteasca si azi umbla pe picioa rele lor . Din niste stricati si sla banogi cu sufletul, s-au facut niste vestitori ai Domnului, incat se mira lumea de ei asa cum se mirau gloatele de slabanogul cel tamaduit.

Toti suntem bolnavi cu...