10. O data ce ai pornit pe calea Domnului, vei avea a face cu multi oameni. Unii, miscati de schimbarea care s-a facut cu tine, te vor intreba, dorind si ei sincer sa-L cunoasca pe Domnul Care te-a vindecat pe tine. Dar altii, vrajmasi si prefacuti, te vor iscodi si intreba numai spre a putea []10. O data ce ai pornit pe calea Domnului, vei avea a face cu multi oameni.

Unii, miscati de schimbarea care s-a facut cu tine, te vor intreba, dorind si ei sincer sa-L cunoasca pe Domnul Care te-a vindecat pe tine.

Dar altii, vrajmasi si prefacuti, te vor iscodi si intreba numai spre a putea stoarce de la tine un cuvant cu care apoi sa te invinuiasca pe tinesau sa-L poata batjocori pe Dumnezeul tau si Evanghelia Sa,ori ca sa faca un rau Lucrarii Domnului si fratilor tai.

Fii cu grija.11. Fii deci cu toata grija totdeauna cand vei fi intrebat.

La intrebarile scurte, raspunde scurt.

La cele incurcate si dubioase, raspunde fara graba.

La cele curate, raspunde cald.

Iar la cele rautacioase si rauvoitoare, nu raspunde deloc.12. Celor care te vor intreba cu un cuget curat, raspundele totdeauna.

Celor fatarnici si vicleni, raspundele rar.

Iar celor batjocoritori si rai, nu le raspunde niciodata.13. Cand vei fi intrebat despre Domnul si Evanghelia Lui, spune totul.

Cand vei fi intrebat despre straini si vrajmasi, spune putin.

Iar cand vei fi intrebat despre prieteni si frati, nu spune nimic.14. Fie deci gandul tau plin de Hristos. Dar sileste te mereu sa vezi dincolo de intrebari gandurile celor care te intreabasi raspunde numai ce-ti da Duhul Sfant potrivit cu ceea ce vezi si intrevezi.15. In raspunsul tau sa nu fie niciodata nici sovaire, nici usuratate, nici frica, nici vrajmasie, nici indoiala,ci limpezime, bunavointa, masura si hotarare inteleapta.

Asemenea sa fie si in tacerea ta.16. In tine sa fie numai adevarul, fie cat il spui, fie cat il...