Noi nu sarbatorim ziua femeii la 8 martie; atunci sunt toate femeile. Femeile noastre nu-s ca toate. Mamele noastre sunt unice; sotiile noastre sunt unice; surorile noastre sunt unice, fetitele noastre sunt unice. Uitati-va si vedeti ce fete sfinte avem si ce putere sfanta, si ce atmosfera sfanta pluteste peste adunarea aceasta in care primeaza []Noi nu sarbatorim ziua femeii la 8 martie; atunci sunt toate femeile. Femeile noastre nu-s ca toate. Mamele noastre sunt unice; sotiile noastre sunt unice; surorile noastre sunt unice, fetitele noastre sunt unice. Uitati-va si vedeti ce fete sfinte avem si ce putere sfanta, si ce atmosfera sfanta pluteste peste adunarea aceasta in care primeaza numai surorile noastre.din vorbirea fratelui Traian Dorz la ultima adunare la care a participat Cluj, 14 mai 1989Acum sa ne intoarcem privirile spre surorile noastre. De-a lungul Evangheliei, nu numai in Vechiul Testament, dar mai ales a Noului Testament, Dumnezeu i-a ales pe langa profetii si ucenicii Lui, pe langa mesagerii dintre frati si dintre apostoli, niste mesageri minunati: acele inimi simtitoare, calde, dulci, frumoase, cum nu pot fi decat inimile femeilor sfinte. i de aceea Cuvantul lui Dumnezeu le da ca exemple: voi uitati-va la sfintele femei, urmariti imbracamintea lor, podoaba lor, credinta lor, ravna lor si urmati-le credinta. Pentru ca in felul acesta va veti face partasi parintilor lor.

Dumnezeu sa fie slavit ca, atunci cand a adus pe lume Lucrarea aceasta profetica a Oastei Domnului, a adus cu ea si aceasta minunata stare de misionarism a femeilor. De la inceput noi am cunoscut in Lucrarea Oastei nu numai pe mama Parintelui Iosif, care i-a pus de la sapte ani in mana Cuvantul lui Dumnezeu si, ca un profet, i-a zis: ine Cuvantul lui Dumnezeu. Prin acesta te vei mantui tu si vei mantui si pe altii . i Parintele a inteles si a implinit profetia. Aceasta a fost o mama sfanta. Poate prima mama sfanta din Lucrarea Oastei Domnului. Dar dupa aceea au venit cunoasteti si dumneavoastra atatea mame sfinte! Nu numai care au intemeiat familii binecuvantate si au crescut copii sfintiti. Atatia dintre fratii nostri care se ridica aici acum si spun Cuvantul lui Dumnezeu sunt copiii unor mame sfinte.

Aduceti-va aminte de mamele voastre si respectati-le. In ziua aceasta a sfintelor mironosite, noi sarbatorim ziua femeii credincioase. Noi nu sarbatorim ziua femeii la 8 martie; atunci sunt toate femeile. Femeile noastre nu-s ca toate. Mamele noastre sunt unice; sotiile noastre sunt unice; surorile noastre sunt unice, fetitele noastre sunt unice. Uitati-va si vedeti ce fete sfinte avem si ce putere sfanta, si ce atmosfera sfanta pluteste peste adunarea aceasta in care primeaza numai surorile noastre.

Eu am vrut sa mai spun acum [despre] pilda unor surori care au trecut in vesnicie, dar exemplul lor a ramas minunat si fericit: Marita Iftimoiu de la Comanesti, Lucretia Moraru de la Laz, Susana Lador de la Chiuiesti, care sunt numai unele din multele pe care le-am cunoscut Surori de jertfa, de rugaciune, misionare in slujba lui Dumnezeu. Niste femei care au ajutat si au raspandit Cuvantul lui Dumnezeu.

Vreau sa va citesc aici o poezie inchinata femeii, surorilor noastre:CAND SPUI FEMEIA Cand spui Femeia ai spus Mama , ai spus Sotia , Fiica , Sora si-ai spus fiinta cea mai scumpa si mai iubita tuturora,ai...