Tabloul de mai sus arata o istorie din Biblie, pe care o cunoasteti cu totii. E istoria lui David cand l-a invins pe Goliat cel trufas. Doua popoare stateau fata in fata, gata de razboi: israelitii si filistenii. Din tabara filistenilor s a desprins un urias, Goliat. Inaltimea lui era de sase coti si o palma []Tabloul de mai sus arata o istorie din Biblie, pe care o cunoasteti cu totii. E istoria lui David cand l-a invins pe Goliat cel trufas. Doua popoare stateau fata in fata, gata de razboi: israelitii si filistenii. Din tabara filistenilor s a desprins un urias, Goliat. Inaltimea lui era de sase coti si o palma si era imbracat tot in fier si arama. Acest Goliat a facut o propunere, zicand: Sa se bata cineva cu mine, din ostirea lui Israel, si de ma va ucide, vom fi voua robi. Iar de-l voi ucide eu, voi veti fi noua robi. i s-au intristat israelitii si s-au spaimantat foarte, iar Goliat ii batjocorea mereu.

David era pastor de oi si, mergand cu merinde la fratii sai in tabara, a cerut sa fie lasat sa se lupte el cu Goliat. i a zis Saul, regele, catre David: Nu vei putea merge impotriva celui de alt neam, caci tu esti copilandru, iar el este om razboinic din tineretea sa . i a zis David: Cand pasteam oile si venea leul si ursul si lua vreo oaie din turma, mergeam dupa el si scoteam oaia din gura lui; si, de se scula asupra mea, il omoram. Domnul Cel ce m-a scos din gura leului si a ursului, Acela ma va scoate si din mana acestuia de alt neam . i a luat David traista, batul, prastia si cinci pietre netede din parau si a plecat spre urias. i, cautand Goliat, a vazut pe David si a ras de el, pentru ca era copilandru numai si cu ochii frumosi. i a zis catre David: Au doara caine sunt eu, de vii cu bat asupra mea si cu pietre? i a zis David: Tu vii la mine cu sabie, cu sulita si cu pavaza, iar eu voi merge la tine in numele Domnului Dumnezeului meu si El te va da in mainile mele . i a bagat David mana sa in traista, a pus o piatra in prastie si l-a lovit pe Goliat in frunte si i-a taiat capul cu sabia lui. i vazand filistenii ca a murit viteazul lor, au fugit (Cititi pe larg la I Sam. 17.)Minunata este aceasta istorie si plina de invatatura sufleteasca si pentru noi. Cand eram prunc la scoala si invatam aceasta istorie, dascalul staruia asupra faptului ca David nu era pregatit de lupta si totusi l-a invins pe Goliat cu ajutorul lui Dumnezeu. Eu insa sunt astazi de alta parere. Eu zic ca David a fost bine pregatit de lupta si bine inarmat.

Despre David, ne spune Biblia ca stia sa cante minunate cantari sufletesti. Aceste cantari le facea si le canta ca prunc tanar, ingrijind de oi. Stand langa oile lui, David a invatat sa cante asa de frumos: Iar mie a ma lipi de Dumnezeu bine este si a pune in Domnul toata nadejdea mea (Ps. 72, 27). Ispiteste-ma, Doamne, si ma cearca, aprinde rarunchii mei si inima mea (Ps. 25, 2). David a invatat a se rezema in Domnul. David avea o inima aprinsa pentru Domnul. Domnul S-a uitat in inima lui (I Sam. 16, 7) si, vazand-o aprinsa pentru El, i-a poruncit lui Samuel sa-l unga rege (I Sam. 16). Inca de prunc tanar, David a prins a se inarma cu credinta si ravna pentru Domnul. Cand a ajuns in fata lui Goliat, David era bine inarmat. Armele ce le avea Goliat pe dinafara le avea David in sufletul sau. Din crestet pana in talpi era imbracat si David cu toate armele lui Dumnezeu: cu pavaza credintei, cu zaua...