Cuvant din 1956, la Schimbarea la Fata a Mantuitorului Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeei Marea sarbatoare a Schimbarii la Fata a Domnului nostru ne da prilejul de a ne aminti de cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos: Nu crezi ca Eu sunt in Tatal si Tatal in Mine? Cuvintele pe care le graiesc voua nu le vorbesc []Cuvant din 1956, la Schimbarea la Fata a MantuitoruluiSfantul Luca, Arhiepiscopul CrimeeiMarea sarbatoare a Schimbarii la Fata a Domnului nostru ne da prilejul de a ne aminti de cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos:Nu crezi ca Eu sunt in Tatal si Tatal in Mine? Cuvintele pe care le graiesc voua nu le vorbesc de la Mine Insumi, ci Tatal Care este in Mine Acesta face lucrarile. Credeti Mie ca Eu sunt in Tatal si Tatal in Mine, iar de nu, pentru faptele acestea credeti Mie (Ioan 14:10-11).

Mari si nemasurate au fost minunile Domnului nostru Iisus Hristos. Cu un singur cuvant al Sau a inviat pe fiica lui Iair, mai marele sinagogii, pe fiul vaduvei din Nain, inca si pe Lazar, care era in mormant de patru zile intregi. Cu un singur cuvant al Sau a certat vanturile si valurile lacului Ghenizaret si s-a facut liniste desavarsita, cu cinci paini si doi pesti a saturat cinci mii de oameni fara femei si copii, iar cu patru paini, patru mii.

Sa ne amintim cum in fiecare zi ii vindeca pe cei bolnavi, tamaduind orice fel de boala, izgonea duhurile cele viclene din demonizati, cum a redat vederea celor orbi si auzul celor surzi printr-o singura atingere Nu ajung acestea?Toate acestea, insa, nu au fost suficiente pentru oamenii care Il invidiau, pentru oamenii despre care marele prooroc Isaia a spus:Cu auzul veti auzi si nu veti intelege si privind veti privi si nu veti vedea. Ca s-a ingrosat inima norodului acestuia si cu urechile greu au auzit, si ochii lor si-au inchis, ca nu cumva sa vada cu ochii si cu urechile sa auda si cu inima sa inteleaga, si sa se intoarca si sa-i vindec pe ei ( Matei 13:14-15).

La toate acestea, care insa nu au fost suficiente pentru oamenii greoi la auz si cu ochii intunecati, Domnul nostru Iisus Hristos a adaugat marea minune a Schimbarii Sale la Fata pe Muntele Tabor. Lui, Care a stralucit cu lumina dumnezeiasca, I s-au aratat profetii din Vechiul Testament,...