din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Cornutel 31 iulie 1982 Dupa Inaltarea Domnului Iisus, a venit Duhul Sfant, ultima lucrare a mantuirii care se mai face in Biserica lui Dumnezeu si in poporul lui Dumnezeu. Tatal si Fiul acum lucreaza prin Duhul. Caci Fiul a zis: Ma duc la Tatal, dar []din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Cornutel 31 iulie 1982Dupa Inaltarea Domnului Iisus, a venit Duhul Sfant, ultima lucrare a mantuirii care se mai face in Biserica lui Dumnezeu si in poporul lui Dumnezeu. Tatal si Fiul acum lucreaza prin Duhul. Caci Fiul a zis: Ma duc la Tatal, dar va voi trimite pe Duhul. El va va invata toate lucrurile, va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu si va fi cu voi pana in veac .

Ultima lucrare de mantuire este acum lucrarea Duhului Sfant. Aceasta Lucrare a Oastei Domnului, in care Domnul Duhul Sfant ne-a nascut si pe noi prin Jertfa Domnului Iisus si prin dragostea Tatalui la o viata noua, este tocmai lucrarea Duhului Sfant. Prin aceasta Lucrare, Dumnezeu a adus, ca o minune in poporul nostru, vestea cea dulce a nasterii din nou si trairea cu increstinarea tuturor obiceiurilor noastre Reincrestinarea acestora, prin lucrarea Duhului Sfant.

Fratii de mai nainte au amintit aici despre aceasta Lucrare minunata si despre roadele minunate pe care le-a adus si pe care le aduce ea in mijlocul poporului nostru. Ca, daca avem noi acuma nunti cum nu s-a mai vazut in poporul nostru Daca avem botezuri, daca avem privegheri la mortii nostri in loc de petreceri paganesti, cu tot felul de lucrari si de cuvinte, si de purtari urate si stricate si daca acum avem aniversari binecuvantate, botezuri binecuvantate, nunti binecuvantate, privegheri binecuvantate, sarbatori fericite, este numai pentru ca lucrase Duhul Sfant prin Oastea Domnului, prin omul ales de Dumnezeu, care este profetul neamului nostru, Parintele Iosif Trifa. El a reincrestinat obiceiurile noastre si, in loc de a ne asemana paganilor si oamenilor care n-au auzit niciodata de Dumnezeu, acum ne asemanam, prin toate aceste obiceiuri stramosilor nostri adevarati, Sfintilor Parinti ai Bisericii noastre si ai credintei noastre, care, de la nasterea poporului nostru, asa ne-au invatat si asa au petrecut ei in cinstirea si in umblarea ascultarii de Dumnezeu.

De aceea Dumnezeu a aparat fiinta neamului nostru si credinta neamului nostru in mijlocul tuturor robiilor si stapanirilor paganesti prin care a trecut acest neam zbuciumat in decursul veacurilor de istorie grea si chinuitoare.

Cine ne-a aparat pe noi? Cine ne-a aparat istoria noastra? Cine a facut sa vina o Zi, la 1 Decembrie 1918, cand sa ne putem cuprinde in brate unii pe altii, din toate marginile tarii, sa ne sarutam in lacrimi si sa-I multumim lui Dumnezeu ca am ajuns ziua unitatii neamului nostru, a independentei nationale, scapati de toate neamurile pagane si stapanirile pagane care au cautat sa ne nimiceasca si sa ne asimileze?Tot atunci, indata dupa aceasta izbavire a poporului nostru, Dumnezeu ne-a trimis si aceasta Lucrare Oastea Domnului prin acest profet al vremurilor noastre si al poporului nostru, care este Parintele Iosif Trifa.

S-au spus si s-au scris despre el si s-au raspandit atatea lucruri neadevarate, poate si pentru ca muntele nu-l vezi de langa el. Suntem prea aproape de acest urias al lui Dumnezeu, pentru ca sa putem vedea cu adevarat maretia si valoarea lui pentru credinta noastra si pentru fiinta neamului nostru.

N-a fost cunoscut nici Sfantul Ioan Gura de Aur la vremea lui N-au fost cunoscuti nici Sfantul Grigore, nici Sfantul Vasile si nici ceilalti mucenici si martiri la vremea lor. Acum insa, dupa trecerea atator secole, vedem ce uriasi au fost, ce mari oameni a avut Dumnezeu si ce adevaruri minunate ne-a adus Dumnezeu prin ei.

Poate ca va trebui sa treaca 1000 de ani inca, pana se va...