10. Cauta fata soarelui tau cata vreme ea este inca pe cer si ochii tai o pot vedea. Cauta fata binefacatorului tau cata vreme ea este inca pe pamant si ochii tai o mai pot privi, si mainile tale o mai pot imbratisa, si buzele tale mai pot sa o sarute cu recunostinta si cu []10. Cauta fata soarelui tau cata vreme ea este inca pe cer si ochii tai o pot vedea.

Cauta fata binefacatorului tau cata vreme ea este inca pe pamant si ochii tai o mai pot privi,si mainile tale o mai pot imbratisa,si buzele tale mai pot sa o sarute cu recunostinta si cu dragoste.

Caci in curand vine vremea cand te vei uita in sus si in jos sa mai vina si nu va mai veni.

Te vei duce aici si acolo sa-l mai afli, vei intreba pe unii si pe altii sa-ti mai spunaDar nu va mai veni de nicaieri, nu-l vei mai afla niciunde. i nu-ti va spune nimeni nimic.

Atunci poti sa tot plangi ca n-ai stiut pretui la timp harul pe care l-ai avut si nu-l mai ai.11. Ce fericit vei fi daca dragostea ta a stiut folosi la vreme harul de care Dumnezeu ti-a facut parte,daca n-ai ramas cu nimic dator niciunui binefacator prin care Dumnezeu te-a binecuvantat cu daruri unice pe pamant!Fericit este Efesul care a avut un astfel de parinte ca Pavel.

Acolo, dupa plecarea Sfantului Apostol Pavel, a venit Sfantul Apostol Ioan.

Dupa plecarea unui soare, a venit un altul,dupa plecarea unui mare binefacator, a venit un altul si mai mare.

Aceasta este rasplata lui Dumnezeu pentru sufletele curate si smerite, ascultatoare si sincere,care nu uita niciodata ce datoreaza fiecaruiasi nici nu platesc mai putin niciunuia.12. Un om trimis de Dumnezeu intr-un loc, intr-o cetate, intr-o adunare, intr-o biserica, intr-o familie vine acolo incarcat de o mare raspundere pentru mantuirea fiecarui suflet din locul acela, din adunarea, din Biserica si din familia aceea.

Sangele tuturor acelora carora el trebuie sa le vesteasca mantuirea se gaseste asupra lui. i cata vreme el nu-i marturiseste fiecaruia tot adevarulcata vreme nu-l sfatuieste zi si noapte, cu lacrimi, pe fiecare dintre ei si nu umbla in mijlocul tuturor propovaduindu-le Imparatia lui Dumnezeu cu toata smerenia, cu multe lacrimi si in mijlocul tuturor incercarilor si uneltirilor, atata vreme sangele lor este asupra lui.13. Dar cand trimisul lui Dumnezeu le-a facut pe toate acestea din toata inima sa, atunci el poate fi acolo linistit.

Poate pleca linistit de acolo, daca trebuie sa plece. i poate muri linistit oricand, daca trebuie sa moaraEl este curat de sangele tuturor.14. Sangele celor care l-au ascultat pe trimisul Domnului a trecut asupra lui Hristos, Care i-a rascumparat pe vecii vecilor.

Iar sangele celor care n-au ascultat a trecut asupra lor insisi tot pe vecii vecilor.

Asa si numai asa poate scapa de sub vina...