10. Cei care iubesc pacatul si traiesc in pacat doresc sa-L stie pe Dumnezeu cat mai departe de ei,pentru ca, stiindu-L pe El cat mai departe, ei cred ca pot face ce vor si pot umbla cum le place. 11. Cel mandru mai degraba se leapada de orice lucru sfant decat sa se lepede de []10. Cei care iubesc pacatul si traiesc in pacat doresc sa-L stie pe Dumnezeu cat mai departe de ei,pentru ca, stiindu-L pe El cat mai departe, ei cred ca pot face ce vor si pot umbla cum le place.11. Cel mandru mai degraba se leapada de orice lucru sfant decat sa se lepede de pacatul sau.12. Omul mincinos spune lucrurile nu numai cum nu sunt, ci si cum ar vrea el sa fie.13. Hristos i-a trimis si ii trimite fiecarei generatii de oameni, prin proorocii Sai, Cuvantul Adevarului Sau Sfant;fiecarui popor,fiecarei limbi,fiecarei cetatisi fiecarui templu (Mt 28, 20).

Iar cand vor tacea toti proorocii acestora, pietrele lor vor incepe sa strige dupa ei (Lc 19, 40).

O, ce grai infricosat va fi graiul pietrelor!14. Dumnezeu va vorbi fiecaruia in vreun fel, osandindu-i nelegiuirile.

Va tacea numai dupa ce-i va fi inghitit iadul pe toti cei ce-L urasc pe Iisus,caci numai in iad vor scapa ei de glasul Lui, care le vorbeste acum cu atata rabdare, din afara si din launtrul lor.15. In iad se va trezi glasul dinlauntru al celor neascultatori, constiinta lor pe care si-au ucis-o. i ea apoi nu le va mai tacea niciodata, niciodata.

Puteti voi oare intelege acum ca aceste instiintari sunt chiar pentru voi?Iar daca le-ati inteles, puteti voi sa le primiti?Sau ele va vor face inca si mai rai?16. Cel mai simplu credincios stie mai mult despre Dumnezeu decat orice invatat nenascut din nou.

Caci credinciosul intelege cum este un om care nu-l cunoaste pe Dumnezeu, fiindca a fost o vreme cand nici el nu-L cunostea,dar celalalt nu intelege cum este unul nascut din nou, fiindca el n-a trecut prin aceasta nastere minunata niciodata. i cine n-a trecut prin ea n-o poate nici intelege,...