Mesajul pe care Biserica ni-l transmite este cel al actului concret si ferm prin care Dumnezeu a fost nevoit sa izgoneasca din Rai pe primii oameni pe care chiar El i-a creat si asezat aici. Toata aceasta tulburare universala este strabatuta si infiorata de jeluirea vinovatului . In aparenta, fapta comisa de Adam era []Mesajul pe care Biserica ni-l transmite este cel al actului concret si ferm prin care Dumnezeu a fost nevoit sa izgoneasca din Rai pe primii oameni pe care chiar El i-a creat si asezat aici.

Toata aceasta tulburare universala este strabatuta si infiorata de jeluirea vinovatului . In aparenta, fapta comisa de Adam era o fapta comuna: mancarea unui mar. Dar marul acela insemna: calcarea iubirii fata de Dumnezeu.

Adam si Eva putem fi si noi cei de astazi care numiti fiind crestini, nu traim ca in crestinism.

Una din conditiile de capetenie ale mantuirii este : ACUM !ACUM, adica de astazi inainte, sa ne trezim din somn si sa lepadam lucrurile intunericului : ura, razbunarea, rautatile de tot felul care desfigureaza si paganizeaza viata noastra cea de toate zilele.

ACUM este clipa in care crestinul mai poate face ceva pentru sufletul sau. MAINE sau chiar clipa urmatoare, nu-i mai apartine.

ACUM cand mantuirea este mai aproape de noi (Rom.13,11), sa umblam ca la lumina zilei (v.13) si sa ne imbracam intru Domnul nostru Iisus Hristos (v.14).

Astfel, puterea Sfintei Jertfe a Domnului Hristos de pe Crucea Golgotei face ca IZGONIREA DIN RAI sa duca la INTOARCEREA IN RAI.

Ma rog lui Dumnezeu ca Postul cel Mare sa fie un post frumos si binecuvantat si de neegalat cu tot ce fost pana acum in viata noastra crestineasca ! Parintele Onu Constantin