MILA ne umple viata de har ! MILA este partasia, capacitatea de a iesi din tine insuti, de a iubi pe semenul tau nu numai ca pe tine, ci mai mult decat pe tine, de a te substitui lui, de a simti si suferi intocmai ca el, devenind oarecum una cu el. MILA, mai intai, []MILA ne umple viata de har !MILA este partasia, capacitatea de a iesi din tine insuti, de a iubi pe semenul tau nu numai ca pe tine, ci mai mult decat pe tine, de a te substitui lui, de a simti si suferi intocmai ca el, devenind oarecum una cu el.

MILA, mai intai, nu trebuie confundata cu milostenia, cu pomana (despre care se face vorbire in Fericirea a saptea, dar acolo prin cei milostivi este probabil ca nu se intelege numai cei darnici cu saracii, ci si cei in stare, ca si samarineanul cel bun, sa resimta mila fata de un strain napastuit).

Pomana este una din formele pe care le poate lua MILA, dar aceasta sta nespus mai sus, cuprinde mai mult in sfera ei si o ghicim mai invaluita in taine si mai neprevizibila in exteriorizarile ei decat simpla darnicie care-i un act de impartire de...