Laudati pe Domnul, chemati Numele Lui! Faceti cunoscut printre popoare ispravile Lui Cantati, cantati in cinstea Lui! Vorbiti despre toate minunile Lui! Faliti-va cu Numele Lui Cel Sfant! Sa se bucure inima celor ce cauta pe Domnul! Alergati la Domnul si la sprijinul Lui! Cautati necurmat fata Lui! (Ps 10, 1-4) Imparatia lui Dumnezeu []Laudati pe Domnul, chemati Numele Lui!Faceti cunoscut printre popoare ispravile LuiCantati, cantati in cinstea Lui!Vorbiti despre toate minunile Lui!Faliti-va cu Numele Lui Cel Sfant!Sa se bucure inima celor ce cauta pe Domnul!Alergati la Domnul si la sprijinul Lui!Cautati necurmat fata Lui!(Ps 10, 1-4) Imparatia lui Dumnezeu este aproape (Lc 10, 9)Dupa aceea, Domnul a mai randuit alti saptezeci de ucenici (Lc 10,1).

Campul de lucru al Imparatiei lui Dumnezeu s-a largit. Cei doisprezece trimisi ai Domnului nu razbesc. De aceea Domnul cheama inca saptezeci de lucratori. Ei merg doi cate doi inaintea Lui, in toate cetatile si in toate locurile pe unde avea sa treaca El.

Ce frumoasa misiune! Pe unde vor fi ajuns, cei saptezeci, plini de inflacarare, vesteau venirea Domnului, trecerea Lui pe acolo, prin partea locului, apropierea Mesiei, apropierea Imparatiei lui Dumnezeu (Lc 9, 9-10).

Ca erau primiti, ascultati sau nu, ei tot vesteau ceea ce li se spusese: pregatiti-va sa primiti si sa ascultati pe Cel ce vine Cei ce aveti bolnavi, aduceti-i la El i o mare miscare se facea in multimea trezita de vestea cea noua.

Astazi, cand s-a apropiat timpul ca El sa vina iarasi, ucenicii Lui ar trebui sa porneasca din sat in sat, din oras in oras si sa vesteasca tuturor oamenilor si acestei lumi ratacite si adormite marele eveniment al intoarcerii Lui din nou. In toate partile ar trebui sa se auda glasul vestitorilor Sai: Treziti-va! Pregatiti-va! S-apropie Imparatul! Vine Domnul! Pregatiti-va! Fiti gata sa-I iesiti inainte! El vine!Dar ucenicii de azi sunt atat de slabi si neajutorati. De abia li se aude glasul ici-colo. Parca au...