O stire bulversanta despre cumplita prigoana declansata impotriva crestinilor din Siria mi-a atras in mod deosebit atentia. Potrivit adevarul.ro, sangele crestinilor ucisi pentru credinta lor este vandut fanaticilor fundamentalisti cu 100.000 de dolari. In cadrul unei conferinte de la Viena, dedicate Zilei drepturilor omului, o maicuta siriana a prezentat rezultatele unei investigatii privind persecutiile si []O stire bulversanta despre cumplita prigoana declansata impotriva crestinilor din Siria mi-a atras in mod deosebit atentia.

Potrivit adevarul.ro, sangele crestinilor ucisi pentru credinta lor este vandut fanaticilor fundamentalisti cu 100.000 de dolari. In cadrul unei conferinte de la Viena, dedicate Zilei drepturilor omului, o maicuta siriana a prezentat rezultatele unei investigatii privind persecutiile si maltratarile la care sunt supusi crestinii sirieni de catre musulmanii fundamentalisti.

Vanzarea de sange de la crestinii ucisi a devenit mare afacere. Pentru o sticla mica de sange, fanaticii din Arabia Saudita platesc 100.000 de dolari , a spus calugarita Hatune Dogan, citand marturia unui barbat pe care l-a identificat ca fiind unul din acei asasini, care, suferind grave probleme psihologice, s-a convertit la crestinism .

Potrivit aceleiasi marturii, fanaticii considera ca, atunci cand isi spala mainile cu sangele victimei, participa la o jertfa pentru Allah .

Un sondaj anual realizat de asociatia Open Doors si ale carui rezultate au fost anuntate recent indica faptul ca, anul trecut, in Siria, au fost inregistrate mai multe cazuri de crestini ucisi pentru credinta lor decat totalul mondial in 2012. Potrivit asociatiei, care sprijina crestinii din intreaga lume, in 2013 au fost inregistrate, la nivel mondial, 2.123 de crime impotriva crestinilor, fata de 1.201 in 2012. Anul trecut au fost 2.123 de astfel de cazuri numai in Siria, a precizat asociatia, mentionand ca aceasta cifra este extrem de minimala, bazata pe ce s-a difuzat in media . Alte grupari crestine estimeaza ca numarul crestinilor ucisi in Siria este cu mult mai mare.

Crestinismul este, in esenta sa, o libertate ce isi trage seva din sangele celor secerati. Acea samanta de sange, despre care vorbea...