Bogatul, tanarul din Evanghelie, din trecut, a zis: Doamne, ce bine sa fac ca sa mostenesc imparatia cerurilor? . Mantuitorul i-a spus: Binele este unul singur. Binele este cel din fata ta. Primeste-l pe el, asculta-l si-l urmeaza; si vei intra in viata vesnica. Dar ca sa fii desavarsit, vinde-ti tot ce ai, imparte la saraci []Bogatul, tanarul din Evanghelie, din trecut, a zis: Doamne, ce bine sa fac ca sa mostenesc imparatia cerurilor? . Mantuitorul i-a spus: Binele este unul singur. Binele este cel din fata ta. Primeste-l pe el, asculta-l si-l urmeaza; si vei intra in viata vesnica. Dar ca sa fii desavarsit, vinde-ti tot ce ai, imparte la saraci si vino si Ma urmeaza. i vei avea o mostenire cereasca .

Uite, trebuie sa vindem noi ceva pentru Imparatia cereasca. Sa vindem paharelul, sa vindem lacomia, sa vindem barfirea, sa vindem tot ceea ce este o zestre vinovata, care ne impiedica sa mostenim Imparatia lui Dumnezeu.

Imparatia lui Dumnezeu se castiga cu navala. Marii oameni ai lui Dumnezeu cat au dat pentru ea! i-au lepadat averile, si-au lepadat viata, si-au lepadat tot si libertatea, ca sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu. Noi sa nu lepadam? Noi sa nu cheltuim? Noi sa nu renuntam? Noi sa nu jertfim nimic?As dori foarte mult sa se aleaga in fiecare zona daca nu in fiecare adunare macar trei frati la care totdeauna fratii sa poata merge sa le spuna. i sa ai deplina incredere ca ei, prin Cuvantul lui Dumnezeu, ne vor lamuri. Problemele de insotire in familie asta e foarte important. Ca ati vazut cate rele si nenorociri vin din cauza grabei sau a ascunzisului in care se fac de multe ori astfel de insotiri.

Alegeti trei frati in zona fratiilor voastre cu care sa va sfatuiti, de la care sa primiti indemnul. Care pe urma, mai departe, vor primi indemnul de la frati, daca e nevoie. i sa ne ajutam unii pe altii sa rezolvam acele probleme care se gasesc mai spinoase, pe care nu le putem [rezolva singuri]. Daca in fiecare zona ar fi n-ar fi nevoie sa vina un tanar nu stiu de unde sau o tanara de undeva sa se planga si sa trebuiasca ceasuri, zile intregi sa mergi pe drumuri si sa angajezi discutii. Noi n-am vrut sa facem nici anchete, nici procese niciodata, nimanui. N-am intrebuintat decat lacrimile si rugaciunea, si Cuvantul lui Dumnezeu, sa-i convinga ca trebuie sa asculte de Dumnezeu. Cine n-asculta de Cuvantul lui Dumnezeu, atunci, ce spune mai departe Cuvantul? Sa-ti fie tie ca un pagan si vames. Daca nu asculta daca nu asculta si daca nu asculta nici a treia oara, atunci considerati-l izolati-l, rupeti orice legatura cu el.

Aceste hotarari trebuie sa le ia fratii din zona respectiva, care cunosc problemele si care stiu gradul de greutate si de gravitate al fiecarei probleme. Sa nu trebuiasca sa vina de la o margine a tarii pana la alta. Ca vin pana la noi mai vin, dar n-ar trebui sa ajunga lucrurile acestea pana acolo. Ca lucrurile acestea ar trebui sa nu se provoace de la inceput. Ca, daca se iau masuri din timp sa se indemne tinerii si parintii sa se roage lui Dumnezeu, sa nu se grabeasca, sa se consulte cu Domnul cu postul, cu rugaciunea si cu fratii, lucrurile se pot aranja foarte frumos. i atunci n-ajung la conflicte si la nenorociri. Dar daca se ajunge totusi pana acolo, tot acolo in zona se pot rezolva lucrurile. Fratii nostri trebuie sa fie considerati vrednici sa rezolve toate aceste probleme, din masura ce ascultam Cuvantul de la ei. Din masura ce le cerem anumite indrumari si lamuriri, trebuie sa ne simtim obligati sa le ascultam si sfatul si sa le urmam cuvantul, cand e cazul sa se ia niste masuri impotriva celor care nu asculta.

Noi va trebui sa luam acuma astfel de...