O reteta facuta din linkuri ati mai citit vreodata? Ei, daca nu, o vedeti pe asta. risotto upgrade 1. Risotto - http://www.retete/carte_de_bucate/mancaruri_cu_legume_si_zarzavaturi/risotto_cu_conopida-688/ - eu nu conopida ci mazare 2. Pastrama de vita - http://www.retete/carte_de_bucate/aperitive/pastramioare-de-tot-felul-vita-5254/ - trebuia sa-i vin de hac, o am la maturat din toamna trecuta ... 3. Chutney - http://www.retete/carte_de_bucate/sosuri/chutney-de-rubarba-5803/ - nu-i musai de rubarba, dar eu il am proaspat facut, deci.. . Inainte de-a face risotto-ul care ne cere toata atentia (daca il vrem cu adevarat risotto) ne pregatim tot restul de accesorii: perpelim rondelele unui dovlecel in ulei incins, scoatem si scurgem pe un servet. Decojim o rosie si-o taiem si pe ea rondele subtiri. Ne luam de pastrama, cu hotarare pentru primele felii - ele vor iesi drepte si subtiri. Daca le feliem cu mai putina hotarare si viteza, ele vor fi carliontzate - ca niste petale de trandafir (pentru cine are mandolina sau orice fel de aparat care taie fin - de ex. rindeaua pentru varza?) Feliile le taiem apoi cuburele, petalele le pastram pentru decor. Toate astea facute fiind, ne apucam de risotto: ulei incins, calita iute ceapa, orezul calit si el pana devine translucent, cana de vin aferenta si, dupa evaporarea alcoolului din vin, stingem cu supa limpede si fierbinte de pasare sau vita, cate un polonic pe rand, pana orezul se umfla frumusel. Dupa 15 minute de fierbere, punem mazarea, radem parmezanul peste orez, amestecam vag, inchidem focul, punem un servet peste vas, capacul peste servet si nu deschidem timp de 10 minute. In felul acesta, orezul se poarta frumos cu noi - adica bob cu bob... desi folosim orez special pt risotto. Reteta detaliata o gasiti in linkul Cristei, eu am zis doar ce fac in plus (sau in minus) Construim intr-o forma rotunda straturi de dovlecei, risotto, pastrama, rosii etc. - tot ce credeti ca va convine in ziua de dat iama in frigider. Cum ca cere un sosuletz? Cere Eu nu ma am destul de bine cu vesnicul sos de rosii ori derivatele anoste de kechtup - doar daca sunt excelent de bine facute - asa ca pun de obicei ori sos brun spaniol, chutney sau sos de ardei copti. Vad ca nu m-am rezumat doar la cele linkuri, tot am intrat in vorbarie!O reteta facuta din linkuri ati mai citit vreodata? Ei, daca nu, o vedeti pe asta. risotto upgrade 1. Risotto - http://www.retete/carte_de_bucate/mancaruri_cu_legume_si_zarzavaturi/risotto_cu_conopida-688/ - eu nu conopida ci mazare 2. Pastrama de vita - http://www.retete/carte_de_bucate/aperitive/pastramioare-de-tot-felul-vita-5254/ - trebuia sa-i vin de hac, o am la maturat din toamna trecuta ... 3. Chutney - http://www.retete/carte_de_bucate/sosuri/chutney-de-rubarba-5803/ - nu-i musai de rubarba, dar eu il am proaspat facut, deci.. . Inainte de-a face risotto-ul care ne cere toata atentia (daca il vrem cu adevarat risotto) ne pregatim tot restul de accesorii: perpelim rondelele unui dovlecel in ulei incins, scoatem si scurgem pe un servet. Decojim o rosie si-o taiem si pe ea rondele subtiri. Ne luam de pastrama, cu hotarare pentru primele felii - ele vor iesi drepte si subtiri. Daca le feliem cu mai putina hotarare si viteza, ele vor fi carliontzate - ca niste petale de trandafir (pentru cine are mandolina sau orice fel de aparat care taie fin - de ex. rindeaua pentru varza?) Feliile le taiem apoi cuburele, petalele le pastram pentru decor. Toate astea facute fiind, ne apucam de risotto: ulei incins, calita iute ceapa, orezul calit si el pana devine translucent, cana de vin aferenta si, dupa evaporarea alcoolului din vin, stingem cu supa limpede si fierbinte de pasare sau vita, cate un polonic pe rand, pana orezul se umfla frumusel. Dupa 15 minute de fierbere, punem mazarea, radem parmezanul peste orez, amestecam vag, inchidem focul, punem un servet peste vas, capacul peste servet si nu deschidem timp de 10 minute. In felul acesta, orezul se poarta frumos cu noi - adica bob cu bob... desi folosim orez special pt risotto. Reteta detaliata o gasiti in linkul Cristei, eu am zis doar ce fac in plus (sau in minus) Construim intr-o forma rotunda straturi de dovlecei, risotto, pastrama, rosii etc. - tot ce credeti ca va convine in ziua de dat iama in frigider. Cum ca cere un sosuletz? Cere Eu nu ma am destul de bine cu vesnicul sos de rosii ori derivatele anoste de kechtup - doar daca sunt excelent de bine facute - asa ca pun de obicei ori sos brun spaniol, chutney sau sos de ardei copti. Vad ca nu m-am rezumat doar la cele linkuri, tot am intrat in vorbarie!