Cea de-a patra editie a Concursului National de Robotica si Solutii Inovatoare First Lego League, parte dintr-un program educational dedicat copiilor intre 9 si 16 ani, isi va deschide portile sambata, prin organizarea etapei regionale la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Denumit generic City Shaper, sezonul de anul acesta al First Lego League este organizat de catre Asociatia pentru educatie STEM creativa (CRESTEM) in parteneriat cu Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti si le propune tinerilor participanti o noua provocare: Sa construim o lume mai buna, impreuna!, se arata intr-un comunicat de presa al UPB.

Astfel, in perioada 15-16 februarie 2020, etapa regionala a programului educational de robotica si solutii inovatoare First Lego League Romania va aduna la start 36 echipe din Bucuresti, Constanta, Craiova, Eforie Sud, Mioveni, Slatina, Slobozia, Targoviste si Voluntari. Jumatate dintre echipe vor participa sambata, iar restul echipelor vor concura duminica.12 dintre echipele participante se vor califica la etapa nationala care va avea loc in Bucuresti pe 15 martie 2020, unde vor concura alaturi de alte 12 echipe calificate de la regionalele Iasi, Cluj-Napoca si Brasov.

City Shaper, al patrulea sezon al First Lego League Romania, reuneste 78 de echipe (9 - 16 ani, max. 10 membri) din 31 de orase. Potrivit organizatorilor, pe parcursul perioadei de pregatire, peste 650 de elevi au incercat sa gaseasca solutii pentru modelarea un viitor mai bun pentru fiecare, prin reproiectarea oraselor.

First Lego League este un program educational dedicat copiilor si tinerilor (9 - 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora in lumea stiintei si tehnologiei prin intermediul unei abordari sportive. First Lego League are trei componente principale: valorile fundamentale, proba de robotica si proiectul de inovare. Echipele participante trebuie sa acorde atentie tuturor celor trei componente pentru a putea fi eligibile pentru premii si invitatii la evenimentele internationale (SUA, Grecia sau Brazilia).

Echipele trebuie sa proiecteze, sa construiasca si sa programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS pentru a rezolva un set de 14 misiuni in doar 2,30 minute.

Pentru sezonul City Shaper, echipele trebuie sa identifice o problema cu o cladire sau spatiu public din comunitatea locala si sa propuna o solutie inovatoare. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Adrian D darlat) Sursa foto: Asociatia pentru educatie STEM creativa / Facebook