Presedintele Alternativei pentru Demnitate Nationala (ADN), Catalin Ivan, a anuntat, vineri, la Targu Mures, primul candidat al formatiunii la o primarie a unui municipiu resedinta de judet din Romania, in persoana Nadiei Rata, coordonator politic al ADN Mures.

Anuntam astazi primul candidat la o primarie de municipiu resedinta de judet din Romania (...) M-am identificat foarte mult cu toata perioada prin care a trecut Nadia Rata in PNL (din care a fost exclusa, n.r.), mai ales ultima perioada, deci rezonam foarte mult si din acest punct de vedere. Dar nu asta ne-a adus impreuna, ne-a adus impreuna acest proiect, faptul ca impreuna credem in misiunea acestui proiect, in valorile pe care le promovam, in ideologia ADN si, sigur, in misiunea pe care ne-am asumat-o pentru perioada urmatoare, a declarat Catalin Ivan.

Coordonatorul politic al ADN Mures, Nadia Rata, profesor psiholog, a aratat ca a acceptat sa candideze la Primaria Targu Mures intrucat crede intr-o schimbarea reala a clasei politice din Romania si a modului in care se face politica.

Cred intr-o schimbare concreta, vizibila, reala, a clasei politice din Romania, a modului in care se face politica. Dupa proiecte sustinute am inteles in final ca reforma pe care o asteapta Romania si romanii, din pacate, nu se poate realiza la nivelul partidelor traditionale, put si simplu nu se pot reforma. Asa ca am renuntat sa mai fac eforturi in acest sens si am inteles ca acea cale pe care trebuie sa o urmez este o cale noua, curata, dreapta, fiindca sunt omul care face lucrurile in care crede. Am raspuns invitatiei lui Catalin Ivan si am intrat in aceasta echipa care de ceva timp exemplifica la modul concret faptul ca se poate schimba modul in care se face politica in Romania, dar intr-o formula noua, inovatoare. Noi suntem alternativa la tot ce detestam cu totii la clasa politica actuala, a declarat Nadia Rata.

Catalin Ivan a aratat ca Alternativa pentru Demnitate Nationala isi propune sa schimbe modul de a se face politica in Romania, despre care considera ca este un circ continuu care ascunde doar probleme foarte grave cu care sa confrunta aceasta tara.

Avem un presedinte in functie care a reusit in 5 ani sa naseasca si sa ingroape 6 guverne. Este un record la nivel mondial, nu doar la nivel european, nu doar pentru Romania. In 5 an, Romania a schimbat 6 guverne. Putem vorbi ca in ultimii 5 ani aceasta tara nu a fost guvernata absolut deloc, in care nu am avut stabilitate, nu am avut o viziune, o directie, nu am avut proiecte economice pentru dezvoltarea acestei tari. Uitandu-ne ce s-a intamplat in Parlament zilele trecute, calitatea discursurilor din Parlament, problemele ridicate de alesii acestui popor, ajungem la concluzia foarte clasa ca avem o clasa politica in faliment, avem o clasa politica fara solutii, o clasa politica de cea mai joasa calitate. Nu cred ca a fost vreodata mai jos discursul public in cea mai importanta institutie democratica a statului roman. Consideram ca in perspectiva alegerilor locale si in perspectiva alegerilor parlamentare este nevoie de o alternativa la actuala clasa politica, a sustinut Ivan.

Acesta a aratat ca ADN se doreste fi o alternativa la toata clasa politica si ca nu va face alianta si nu va intra in nicio combinatie de niciun fel cu nicio formatiune care a guvernat in ultimii 30 de ani.

Alternativa pe care o construim se bazeaza, pe de o parte, pe oameni noi, care nu au mai facut politica niciodata, care ies din zona de confort, dar se bazeaza si pe oameni politici cu experienta, care au activat in diferite partide politice, care nu se mai regasesc in proiectele respective, a declarat Ivan. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matis, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)